JÄGAREXAMEN

JÄGAREXAMEN

Ditt nya liv i naturen börjar nu!

Kursledning

Kursansvarig hos Widforss Jägarexamen är Anders Lindström. Anders har en lång bakgrund som jakthandlare, skytteinstruktör och tävlingsskytt med många meriter. Tidigare landslagskapten och nuvarande ordförande i skyttesportsförbundets lerduvesektion. Anders har dessutom utbildat jägarexamenselever i 15 år. Om du vill kontakta Anders når du honom på bellsfarm@icloud.com

 Vår jägarexamenssida är under uppdatering och länkarna är dessvärre ej funktionella ännu. Vill du, fram till dess att sidan är färdigställd,  få mer information och anmäla dig till någon av våra kurser mailar du direkt till vår kursledare Anders Lindström på bellsfarm123@gmail.com våra planerade kurstillfällen för 2019.

Fredag-söndag 13/9-15/9, 2019. 

Fredag-söndag 27/9-29/9, 2019. 

Fredag-söndag 11/10-13/10, 2019. 

Fredag-söndag 1/11-3/11, 2019. 

Fredag-söndag 15/11-17/11, 2019. 

Fredag-söndag 29/11-1/12, 2019.

Fredag-söndag 13/12-15/12, 2019. 

Jägarexamen – ett första steg mot en ny livsstil

Widforss jägarexamensutbildningar bygger på en tydlig pedagogik där vi har påbyggnadslösningar för att kunna ge alla samma möjligheter att komma väl förberedda till den examination som sker sista kursdagen. Om du har en skyttebakgrund kanske du vill ägna mer tid åt förstudier av de teoretiska delarna, och om du är ny inför alla delar ger vi dig möjligheter till både teoretisk och praktisk övning inför kursdagarna. Vi kan hjälpa dig med en bedömning av vad du behöver öva på och boka in dig på våra förstudier, men samtidigt är det du som slutligt bestämmer vad du känner att du behöver.

Kursplan

Du anmäler dig här och väljer de datum och paket som passar dig. Vi har paket med grundkurs och kurslitteratur, och då får du kursmaterialet skickat hem till dig för egna förstudier. Du kan även bygga på med skytteträningspaket för hagel och kula och boende i enkel- eller dubbelrum. I nuläget kan vi endast ta emot betalning mot faktura men inom kort kommer vi att ha flera betalningsalternativ tillgängliga. Du kan förstås även gå in i någon av våra butiker och betala för din kurs. Om du endast vill lära dig mer om sambanden i naturen utan avsikt att bli jägare kan du även gå utbildningen utan examination. Avgift för examinationen, som utförs av godkända examinatorer, tillkommer utöver de priser som anges och betalas på plats till examinatorerna. Den avgiften är för närvarande ca 1 500 kr.

Förstudier Teori

Som vi nämnt ovan kommer du att få kurslitteraturen skickad till den adress du väljer. Vi rekommenderar starkt att ägna några kvällar eller någon helg att gå igenom materialet och skapa en kunskapsgrund för att kunna ta till dig kursen bättre. Alla går in i detta med olika kunskapsbas och studieteknik och därför får du känna efter själv hur mycket förstudier som behövs. Den teoretiska examinationen är standardiserad och genomförs med externa examinatorer.

Förstudier Hagelskytte

Vi har fasta tider på hagelbanan inbokade för jägarexamenselever. Våra instruktörer hjälper till med att ge individuella tips och råd för att förbereda dig inför kursdagarna och examinationen. Även om du betalt skyttepaketet vid anmälan måste du boka in vilken dag du kommer här . Du hittar blocken i kalendern som heter ”Jägarexamensskytte”.

Förstudier Kula och Skytte på rörligt mål

Vi har fasta förbokade tider för jägarexamenselever i vår skjutbiograf. I en skjutbiograf skjuter du med jaktgevär med övningsammunition mot en filmduk som är 12×3 meter och har ett kulfång bakom. Träningen ger mycket realistiska övningstillfällen, men är samtidigt inomhus och väderoberoende i vår skjutbiograf vid Arlandastad. Du bokar in dig här . Du hittar blocken i kalendern som heter ”Jägarexamensskytte”.

Kursdagarna

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Teoriprov (länk)

Du har en timme för att genomföra teoriprovet som består av 70 flervalsfrågor där ett är rätt. För att bli godkänd måste du ha minst 60 rätt. Under dina förstudier har du möjlighet att testa dina kunskaper via Svenska Jägareförbundets eller Jägarnas Riksförbunds testsidor:

https://jagareforbundet.se/utbildning/testa-dina-kunskaper/

https://jagartest.jagarnasriksforbund.se/

Praktiska prov

Hagelgevärsprov; Här får du avståndsbedöma och meddela om målet är inom skotthåll för hagel, skjuta mot frångående lerduvor och skjuta på mål på marken.

Grundprov för kulgevär omfattar precisionsskytte med olika stöd på stillastående mål.

Högviltprov för kulgevär skjuts dels mot stillastående mål och på löpande älgfigur på 80 meter. Under genomförandet av skjutproven läggs stor vikt vid säker vapenhantering.

Examinationsresultatet är din prestation. Vi kommer att göra allt vi kan för att du ska lyckas, men i slutänden är det dina förberedelser det handlar om.  När du lyckas är det också din framgång och du har nu klarat den utbildning som är det grundläggande kravet för att få möjlighet att skaffa den utrustning som behövs för att bli jägare. Det blir för många en ingångsport till en livsstil och kommer att ge många roliga och natursköna upplevelser i livet.

Tillsammans med din kurslitteratur får du med kursplanen med information om tider, plats och vad du behöver tänka på.

Utrustning för kursen och jakten

Vi har vapen, hörselskydd, skjutglasögon att låna ut till dig. Om du har och hellre har dina egna hörselkåpor och skjutglasögon tar du med dem eller köper av oss på plats, men hörselskydd och skjutglasögon är obligatorisk utrustning.

Du behöver även kunna legitimera dig och ta med ett passfoto för ditt Jägarexamenspass. Fotot måste vara taget i närtid och se ut som du gör nu.

Grunden i vår verksamhet är jakthandel och vi har förstås tagit fram paket i olika ”storlekar” för våra elever. Vår avsikt med dessa är att de ska passa alla smaker och plånböcker och att det ska vara den utrustning som är grundläggande och behövs för att göra livet i skogen njutbar och resultatet förutsägbart. Jaktutrustning finns i en uppsjö av varianter och specialutrustningen hjälper vi dig gärna med, men paketen innehåller sådant som vi  av erfarenhet vet att du som jägare kommer att behöva. Vårt mål är att ge dig ett bra erbjudande på det verkligen nödvändiga. Foldern med våra erbjudanden levereras tillsammans med kurslitteraturen.


NYHETSBREV
Prenumerera nyhetsbrev